Osumnjičen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Iako sa skromnim početnim činjenicama, kroz daljnji su rad policajci s Trešnjevke utvrdili o kome bi se moglo raditi

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.
 
Sumnja se da je 11. ožujka 2020. godine oko 17.45 sati u Cenkovečkoj ulici u Zagrebu, s balkona stana iz zračnog oružja ispalio najmanje jedan hitac u smjeru djeteta koje se u tom trenutku nalazilo na pješačkoj stazi te je tom prilikom hitac pogodio dijete u ruku. Liječnička je pomoć ozlijeđenom djetetu pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđeno.
 
Policajci s Trešnjevke upoznati s navedenim događajem, provodeći redovne poslove i kroz komunikaciju s građanima, obratili su ujedno pozornost i na prikupljanje informacija o mogućem počinitelju. Iako sa skromnim početnim činjenicama, kroz daljnji su rad utvrdili o kome bi se moglo raditi, a ta je sumnja potvrđena i nakon pretrage stana gdje je zračna puška i pronađena.  Uz zračnu pušku na adresi stanovanja u Cenovečkoj ulici pronađena je i optika, futrola te 31 komad streljiva.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Stranica