Osumnjičen za kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće“ u kojoj je 20-godišnji vozač mopeda teško ozlijeđen

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće“.
 
Naime, sumnja se da je 28. svibnja oko 19 sati na području Blaževdola, pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,15 g/kg upravljao osobnim automobilom marke Opel Astra zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Blaževdolske ulice u smjeru sjevera.
 
U razini kućnog broja 106, osumnjičeni je pretjecao vozilo splitskih registarskih oznaka koje se nalazilo ispred njega, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja pri čemu je vozilom naletio na moped marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 20-godišnjak krećući se iz suprotnog smjera.
 
Od siline udarca 20-godišnak je odbačen na vozilo splitskih registarskih oznaka kojeg je prvotno osumnjičeni i pretjecao.
 
Liječnička pomoć vozaču mopeda pružena je u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.
 
 

Stranica