Osumnjičen za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma

Slika /PU_ZG/ilustracije/grb na rukavu.jpg

Opsežnim kriminalističkim istraživanjem prekinuto krijumčarenje migranata

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“.
 
Sumnja se da je od početka svibnja do kolovoza 2021. godine, zajedno s još jednom za sad nepoznatom muškom osobom, iz koristoljublja, organizirao dolazak s područja Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske većeg broja stranih državljana, migranata koji nezakonito prelaze granicu. Po njihovom dolasku na područje Republike Hrvatske, organizirao je njihov daljnji prijevoz do mjesta u blizini granice s Republikom Slovenijom, a za što su mu migranti isplaćivali različite novčane naknade. Prijevoz migranata obavljao se uglavnom osobnim vozilima.
 
Na opisan način, u najmanje devet navrata prokrijumčarili su kroz teritorij Republike Hrvatske, najmanje 47 stranih državljana, za što su primili točno neutvrđen protupravno stečen novčani iznos, ne manji od 13.300 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 43-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica