Osumnjičen za krađe

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teška krađa“ na drzak način, jedno produljeno kazneno djela „Krađa“ i tri kaznena djela „krađa“.

Sumnja se da je 20. lipnja oko 19.30 sati, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, došao u trgovinu na Trgu Petra Preradovića te je iskoristio zauzetost zaposlenica kako bi s polica otuđio četiri parfema. Kada je potrčao iz trgovine s otuđenim predmetima zaposlenica ga je pokušala zaustaviti da bi joj se on istrgnuo i pobjegao.
 
Nadalje, 18., 19. i 22. kolovoza je došao u trgovinu na Trgu bana Josipa Jelačića u kojim je prilikama s polica otuđio ukupno četiri parfema, dok je 22. i 14. kolovoza iz trgovine u Ilici te iz trgovine na Britanskom trgu, također s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, iskoristio zauzetost zaposlenica te s polica otuđio ukupno četiri parfema.
 
Isto se tako sumnja da je 26., 28. i 31 kolovoza došao do trgovine u Tuškanovoj ulici gdje je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi  iskoristio nepažnju ili odsustvo zaposlenika da bi u tim prilikama otuđio ukupno 20 parfema i jedan gel za tuširanje.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 17.850 kuna.

FOTO: Ilustracija
 
 

Stranica