Osumnjičen za krađe i prijevaru

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teške krađe“  i „Prijetnje“.
 
Naime sumnja se da je 25-godišnjak počinio pet teških krađa provaljivanjem, od toga tri u pokušaju, na način da je zavlačenjem podesnog predmeta obijao prozore i vrata, ulazio u kuće i vikendice te otuđivao alkoholna pića, plinske boce, akumulatore i razni alat.
 
Također je osumnjičen za prijevaru, na način da se 18. ožujka 2019. godine javio na oglas kojeg je vidio na društvenoj mreži, u kojem 43-godišnjak kupuje drvenu građu te je s istim dogovorio da pogleda drvenu građu koju je 25-godišnjak predstavio kao svoju, a što je oštećenom odgovaralo i unaprijed je platio dio dogovorenog iznosa. Drugi dan je 43-godišnjak došao po kupljenu drvenu građu, i prilikom utovara u tome ga je zaustavio susjed, budući da isto nije kupio od stvarnog vlasnika.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 13.750 kuna.
 
Nakon završene kriminalističke obrade, protiv osumnjičenog podneseno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica