Osumnjičen za krađe iz trgovina

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 1.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Razbojnička krađa“ i „Krađa“.
 
Sumnja se da je 19. siječnja oko 19 sati došao u trgovinu u Ulici Julija Knifera u Zagrebu gdje je, prema unaprijed stvorenoj namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist s ciljem oduzimanja i prisvajanja tuđe pokretne stvari, s izložbeno prodajnih polica uzeo dvije boce alkoholnih pića s kojima je krenuo prema izlazu trgovine bez da je platio artikle koje je uzeo. Tom ga je prilikom zaštitar pokušao zaustaviti u izlasku iz trgovine uslijed čega je došlo do međusobnog naguravanja pri čemu je 21-godišnjak fizički napao zaštitara te pobjegao.
 
Nadalje, sumnja se da je i prethodno, 10. siječnja oko 18.10 sati na Meštrovićevom trgu u Zagrebu došao u trgovinu i iskoristio zauzetost zaposlenika te je otuđio pet parfema s kojima je izašao iz trgovine bez da ih je platio.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 2080 kuna.
 
FOTO: Ilustracija

 

Stranica