Osumnjičen za krivotvorenje isprave, ovjeravanje neistinitog sadržaja i prijevaru

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici dostavili kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krivotvorenje isprave“, „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“ i „Prijevara“.
 
Naime, sumnja se da je točno neutvrđenog dana i na neutvrđen način s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi pribavio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine na kojem se nalazila krivotvorena ovjera javnog bilježnika. Nadalje, osumnjičeni je tim ugovorom kao kupac, od prodavateljice i vlasnice navodno kupio gradilište na području Granešine da bi nakon njezine smrti, za vrijeme dok još uvijek traje ostavinska rasprava, navedeni Ugovor upotrijebio kao pravi predavši ga u Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Na taj je način doveo u zabludu djelatnike Suda koji su temeljem Ugovora u zemljišnim knjigama uknjižili pravo vlasništva nad navedenom nekretninom u korist 50-godišnjaka.
 
Nakon uknjižbe prava vlasništva, 50-godišnjak je doveo u zabludu 34-godišnjaka te je 7. rujna 2018. godine s njim sklopio Ugovor o kupoprodaji navedene nekretnine, temeljem kojeg mu je 34-godišnjak isplatio novčani iznos od 235.000 kuna.
 
FOTO: Ilustracija

Stranica