Osumnjičen za nedozvoljenu trgovinu

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2020/rujan/droga10092020/foto01.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni početkom rujna 2020. godine na ilegalnom tržištu nabavio veću količinu duhana bez odgovarajuće markice Ministarstva financija, kojeg je vagao i prepakiravao na području Jaruna. Sumnja se da je u tri navrata početkom rujna navedeni duhan prodao prolazećim građanima, najčešće u paketima po 500 grama, a što su uočili policijski službenici obilazeći svoje postajno područje u neposrednoj blizini tržnice na Jarunu te od građana duhan privremeno oduzeli. U tri navrata ukupno je preprodao oko 15 kilograma duhana.   
 
U utorak, 8. rujna oko 10.15 sati, prilikom treće preprodaje, policijski su službenici od osumnjičenog oduzeli torbu u kojoj se nalazilo šest vrećica s ukupno 6,5 kilograma duhana.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.      

FOTO: ilustracija

Stranica