Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“

FOTO: Ilustracija
 
Sumnja se da je 41-godišnjak protivno odredbama članka 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u cilju proizvodnje i daljnje prodaje amfetamina i kokaina, na području Zagreba pribavljao veće količine kokaina i amfetamina koje je potom s ciljem daljnje preprodaje prepakiravao u manje paketiće.
 
Naime, u četvrtak, 8. srpnja 2021. godine oko 17 sati u Ulici Svilkovići, tijekom nadzora vozila i vozača, policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije su zaustavili osobni automobil marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni. Tijekom daljnjeg postupanja je policijskim službenicima predao plastičnu kutijicu u kojoj se nalazi paketić s oko 3.8 grama amfetamina, jedan paketić unutar kojeg se nalazilo više manjih paketića s ukupno oko 4.7 grama kokaina, jednu plastičnu vrećicu u kojoj su bila dva paketića s amfetaminom pojedinačnih težina oko 0.25 grama.
 
Pronađene vrste droga, količina kao i način pakiranja nedvojbeno ukazuju kako je droga namijenjena za daljnju prodaju.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica