Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i omogućavanje trošenja droga

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Dovršeno kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Omogućavanje trošenja droga“.
 
Osumnjičeni je na zasad neutvrđeni način, protivno odredbama iz članka 3. Zakon o suzbijanju zlouporabe droga, nabavio veću količinu kokaina i marihuane, a s kojom su ga zatekli policijski službenici VI. policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb) u parku Bundek, a koja droga je bila namijenjena za daljnju preprodaju.
 
Naime, sumnja se kako je osumnjičeni u ponedjeljak, 9. rujna 2019. godine oko 21.45 sati na klupi u parku ponudio dvije osobe s kojima je bio u društvu da konzumiraju kokain. U tom trenutku osumnjičenom su prišli policijski službenici, a osumnjičeni im je tada predao kutijicu u kojoj se nalazilo 13 paketića ispunjenih praškastom materijom bijele boje nalik na kokain, ukupne težine 26 grama, kutijicu sa 18 paketića ispunjenih biljnom materijom zelene boje nalik na marihuanu ukupne težine 56,6 grama te ručnu svjetiljku u kojoj se nalazilo 17 tableta nalik na ecstasy.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetniku.
 
 

Stranica