Osumnjičen za pet razbojništva

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom radi osnova sumnje da je počinio ukupno pet kaznenih djela „Razbojništvo“.
Sumnja se da je od 26. studenog 2018. do 18. siječnja 2019. godine u večernjim satima, kada bi pala noć, između 19 i 22 sata dolazio do prehrambenih trgovina na području Maksimira, gdje bi po ulasku u prostor, kuhinjskim nožem zaprijetio zaposlenicama i zatražio novac. Iz straha za svoj život, zaposlenice, koje su uvijek bile same u prostoru prehrambenih trgovina, učinile bi što ih je tražio nakon čega bi on pobjegao. Na identična način, 26.-og  je studenoga oko 21.40 sati došao do trgovine u I. Ferenčici, ušao u prostor u kojem se zaposlenica nalazila sama, izvadio nož, zaprijetio da mu preda novac zbog čega se ona uplašila, a što je on iskoristio te iz blagajne otuđio novac. Odmah po učinjenom, on odlazi ali nekoliko dana kasnije, policijski službenici primjećuju sumnjivu osobu za koju su smatrali da bi se mogla povezati s razbojništvima te površinskim pregledom uočavaju nož zbog čega je i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje kroz koje je dokazana osnova sumnje da je upravo on počinitelj prethodno navedenih razbojništava.
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 28.440 kuna.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je Županijskom državnom odvjetništvu.
 
 

Stranica