Osumnjičen za prijevare

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Prijevara“ na štetu trgovačkih društava.
 
Sumnja se da je prema unaprijed stvorenoj namjeri, a s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za trgovačko društvo iz Zagreba, od travnja do svibnja 2019. godine kao direktor društva, s drugim trgovačkim društvom dogovorio kupovinu iverice te je kao osiguranje plaćanja ustupio bjanko zadužnicu na određeni novčani iznos iako je znao da na računu nema dovoljno novčanih sredstava, a što je prešutio zaposlenicima oštećenog trgovačkog društva i time ih doveo u zabludu. Njegovom je trgovačkom društvu u dva navrata isporučena naručena roba ukupne vrijednosti 101.368 kuna, koja nije plaćena.

Isto se tako sumnja da je prema unaprijed stvorenoj namjeri, a s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za trgovačko društvo u kojem je bio direktor, od svibnja do lipnja 2019. godine. od drugog trgovačkog društva zatražio ponudu za kupovinu naftnih derivata kada im je kao osiguranje plaćanja u ime svojeg trgovačkog društva ustupio bjanko zadužnicu na određeni novčani iznos iako je znao da na računu nema dovoljno novčanih sredstava čime je zaposlenike tog društva doveo u zabludu. Nakon što su trgovačkom društvu osumnjičenog u četiri navrata isporučeni naručeni naftni derivati u ukupnoj vrijednosti od 924.175 kuna ti proizvodi nisu plaćeni budući da na računu trgovačkog društva osumnjičenog, kao niti na njegovom, nije bilo novčanih sredstava.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica