Osumnjičen za protupravnu naplatu

Sumnja se u namjeru protupravne naplate navodnog dugovanja

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protupravna naplata“ na štetu 72-godišnjaka.
 
Sumnja se da je u svibnju 2019. godine, s namjerom naplate navodnog dugovanja, supruzi oštećenog poslao poruku prijetećeg sadržaja u kojoj je naveo da će, radi naplate dugovanja, krajem svibnja doći u Lučko gdje se nalaze prostorije poduzeća u vlasništvu 72-godišnjaka te da očekuje da mu isplati novac koji on potražuje. Nedugo potom ostvario je kontakt i s oštećenim, rekao kada će doći radi naplate duga te mu i fizički zaprijetio.
 
Krajem svibnja 2019. godine došao je do Lučkog gdje je pokušao ući u prostorije poduzeća, međutim u svojoj namjeri nije uspio te su ga prilikom odlaska do automobila kojim se dovezao uočili policijski službenici i priveli u službene prostorije.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Stranica