Osumnjičen za računalnu prijevaru

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 1.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „ Računalna prijevara“ na štetu trgovačkog društva iz Zagreba.
 
Naime, sumnja se da je početkom prosinca 2018. godine, na zasad neutvrđen način, došao u posjed kreditne kartice trgovačkog društva iz Zagreba koja je bila na korištenju kod njegovog 32-godišnjeg poznanika. Potom je izradio presliku kartice koju je zadržao, dok je originalnu karticu vratio u posjed poznanika bez da je on za to sve znao.
 
Nadalje, koristeći se izrađenom preslikom kreditne kartice, od početka prosinca 2018. godine do prve polovice siječnja 2019. godine je putem internet trgovine u više navrata zloupotrijebio spomenutu karticu kako bi kupio raznu računalnu opremu koju je potom, također putem interneta, prodavao osobama na području Republike Hrvatske, a kojima se tim prilikama predstavljao lažnim imenima.
 
U tom je istom razdoblju, koristeći se isto tako lažnim imenima, posredstvom inozemnih web trgovina zloupotrijebio navedenu karticu prilikom kupovine većeg broja odjevnih predmeta koja je ponovno preprodavao.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 92.000 kuna.
 
FOTO: Ilustracija
 

Stranica