Osumnjičen za razbojništva na Trešnjevci i Črnomercu

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom zbog postojanja osnova sumnje da je između siječnja 2018. godine i siječnja 2019. godine na području Trešnjevke i Črnomerca počinio tri kaznena djela razbojništva,  od kojih je jedno u pokušaju, na štetu trgovačkih društva sa sjedištem u Rijeci i Svetoj Nedelji.
Sumnja se da je 27. siječnja 2018 godine oko 9.45 sati došao do poslovnice za otkup plemenitih metala u Ozaljskoj ulici, nožem zaprijeti 23-godišnjoj djelatnici i otuđio novac i zlato, te se udaljio s mjesta događaja.
Također se sumnjiči da je 5. prosinca 2018 godine ,oko 14.30 sati došao do poslovnice za otkup plemenitih metala  u Ilici, dok se unutra nalazila 58-godišnja djelatnica i taj put joj zaprijetio pištoljem, uzeo novac i udaljio se s mjesta događaja.
U utorak, 8. siječnja oko 19,45 sati osumnjičeni je došao do ljekarne ponovno u Ilici , a u kojoj su se nalazile 64-godišnja i 27-godišnja djelatnice koje su mu odbile dati novac koji je tražio, nakon čega je osumnjičeni izašao iz ljekarne, a to kazneno djelo je ostalo u pokušaju
Ukupna materijalna šteta je  oko  19.000 kuna.
Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.
 


Stranica