Osumnjičen za sedam provala

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće podnijeto je nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem, od kojih jedno kazneno djelo u pokušaju.
 
Sumnja se da je između 3. i 23. lipnja u Ulici Ilica, u pet navrata provalio u garaže te iz njih otuđio tri bicikla, romobil, skije, navigacijski uređaj i drugo. Još je u jednom navratu, između 21. i 22. lipnja, u istoj ulici ušao u prostor garaže gdje je došao do osobnog automobila marke Škoda i provalio u njega. Potom je ušao u automobil i ispremetao stvari, nakon čega se ništa ne otuđivši udaljio s mjesta događaja. Dva od navedenih kaznenih djela počinio je s još jednom za sada nepoznatom osobom.
 
Također, sumnja se da je 24. lipnja između 2.10 i 23.35 sati došao do stambene zgrade u Cankarevoj ulici, provalio kroz ulazna vrata, a nakon ulaska u zgradu došao je do spremišta za bicikle koje je otvorio te iz unutrašnjosti otuđio bicikl. Otuđenim biciklom udaljio se s mjesta događaja.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 21.000 kuna.
 
FOTO: ilustracija

Stranica