Osumnjičen za teške krađe iz četiriju automobila i jednog ugostiteljskog objekta

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio sedam kaznenih djela „Teška krađa“, od čega tri u pokušaju.
 
Sumnja se da je u razdoblju od 26. ožujka do 15. svibnja 2021. godine u večernjim ili noćnim satima, s ciljem da protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar, u tri navrata prišao osobnim automobilima parkiranima na parkiralištima i u javnoj garaži na području Trešnjevke. Potom je, sumnja se, u dva navrata uporabom čekića za razbijanje stakla u nuždi ili drugim prikladnim alatom razbio stakla dvaju automobila te iz njih otuđio dječji bicikl i novčanik s dokumentima i novcem. Iz trećeg je automobila, sumnja se, na dohvat ruke iz suvozačevih vrata otuđio novčanik s novcem te se dao u bijeg.
 
Također je, sumnja se, 6. travnja 2021. godine u večernjim satima, s ciljem da protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar, došao u podzemnu garažu na Selskoj cesti u Zagrebu, gdje je metalnim ključem za demontažu kotača vozila na trima automobilima razbio staklo, nakon čega se ništa ne otuđivši dao u bijeg.
 
Njegova meta, sumnja se, bio je i ugostiteljski objekt u Ulici Božidara Adžije, do kojeg je s ciljem da protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar, došao između 28. i 29. ožujka 2021. godine, a zatim otvorio ceradu terase te potom zavlačenjem ruke kroz ranije oštećenu staklenu stjenku ulaznih vrata otvorio zaporni zasun i ušao u unutrašnjost. Potom je, sumnja se, iz rashladne vitrine otuđio tri boce piva, nakon čega je podesnim predmetom razbio staklenu stjenku ulaznih vrata kuhinje te kroz nastali otvor ušao u nju i otuđio gajbu piva i zatim se dao u bijeg.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 4.100 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je Posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica