Policijski službenici uhitili ga na počinjenju razbojništva u ljekarnu, a potom kriminalističkim istraživanjem potvrdili sumnju da mu ono nije jedino kazneno djelo koje je počinio

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Sumnja se da je u još dva navrata počinio razbojništva u ljekarnama

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Razbojništvo“.
 
Sumnja se da je 1. srpnja 2021. godine oko 17 sati, u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, maskiran medicinskom maskom i šilt kapom te s medicinskom rukavicom navučenom na ruku došao u ljekarnu u Ulici Ilica u Zagrebu. Za vrijeme dok u njoj nije bilo kupaca ušao je u ljekarnu, otvorio vrata koja dijele prodajni prostor hodnika namijenjenog zaposlenicima te u zaposlenicu uperio plastični pištolj za ispaljivanje plastičnih kuglica i njime joj zaprijetio, nakon čega su došli do prodajnog pulta na kojem se nalaze dvije blagajničke ladice, pri čemu je oštećena u strahu za svoj život otvorila blagajničku ladicu iz nje uzela novac te ga po uputi osumnjičenog stavila u PVC vrećicu koju joj je on donio sa sobom i predala mu ga. Nakon što je, po nalogu osumnjičenog, otvorila i drugu blagajničku ladicu osumnjičeni je iz nje sam uzeo novac i stavio ga u PVC vrećicu, a potom je zaposlenici naredio da ga odvede do sefa i otključa ga što je ona i učinila da bi osumnjičeni i iz njega otuđio novac. Primijetivši da je u tijeku počinjenje kaznenog djela druga zaposlenica koja se u to vrijeme nalazila u ljekarni i koju osumnjičeni nije primijetio o događaju je obavijestila policiju i uključila dojavni alarmni sustav. Brzom reakcijom i žurnim dolaskom na mjesto događaja u namjeri da s novcem napusti ljekarnu osumnjičenog su zaustavili policijski službenici koji su ga na mjestu događaja uhitili i nad njime uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, nakon čega je doveden u službene prostorije policije.
               
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem  utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je nekoliko dana ranije osumnjičeni počinio još dva kaznena djela „Razbojništvo“.
 
Naime, sumnja se da je 25. lipnja 2021. godine oko 18.15 sati u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist došao u ljekarnu u Maksimirskoj ulici u Zagrebu. I ovaj put maskiran medicinskom maskom, šilt kapom i sunčanim naočalama te s medicinskom rukavicom na ruci, ušao je u ljekarnu za vrijeme dok u njoj nije bilo kupaca. Po ulasku, prišao je dvjema zaposlenicama, u njih uperio plastični pištolj za ispaljivanje plastičnih kuglica te im naredio da mu daju novac, nakon čega su došli do prodajnog pulta na kojem se nalaze dvije blagajničke ladice, pri čemu je jedna zaposlenica iz straha za svoj život otvorila blagajničku ladicu iz koje je uzela novac. Osumnjičeni je zatim od oštećene zatražio da otvori i drugu blagajnu što je ona učinila, nakon čega je on iz blagajne uzeo novac i pospremio ga u svoju torbicu. Potom je, sumnja se, s police otuđio dva pakiranja tableta pregabalina i dao se u bijeg.
 
Sljedećeg dana, također u večernjim satima, oko 19.50, došao je do ljekarne u Zelinskoj ulici u Zagrebu te u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, maskiran kao i prethodnog dana, ušao u ljekarnu u trenutku dok u njoj nije bilo kupaca. Po ulasku, prišao je zaposlenici te joj zaprijetio plastičnim pištoljem za ispaljivanje plastičnih kuglica i naredio da mu preda novac. Iz straha za svoj život ona je to i učinila, nakon čega je osumnjičeni iz skladišnog prostora otuđio 6 kutija tableta buprenorfina i dao se u bijeg.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 9.200 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica