Osumnjičen za više kaznenih djela na području Centra

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje da je počinio jedno kazneno djelo „Teška krađa“ provaljivanjem, četiri kaznena djela „Krađa“ te kazneno djelo „Teška krađa“ na drzak način.

Početkom veljače oko 16 sati, osumnjičeni je došao u Savsku cestu, ušao u trgovinu, prišao prodajnom pultu te od zaposlenice zatražio prehrambene proizvode, nakon što se ona spustila ispod pulta kako bi potražila proizvode, osumnjičeni je prošao pored pulta do blagajne, gdje je pomoću ključa koji se nalazio u blagajni, otvorio ladicu te otuđio 3080 kuna. 
 
Sumnja se da je osumnjičeni 22. svibnja 2019.godine oko podne došao u trgovinu u Ilici gdje je prišao prodajnom pultu, za vrijeme dok se zaposlenica nalazila u skladištu te je pomoću ključa otključao ladicu registar blagajne i otuđio 3860 kuna.
 
Nadalje sumnja se je tijekom, srpnja, kolovoza i rujna u poslijepodnevnim satima, počinio četiri krađe na način da je ušao u ljekarnu, knjižaru i dvije trgovine gdje je iskoristio zauzetost zaposlenika te iz blagajne otuđio novac.  
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 21.500 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica