Osumnjičen za više kaznenih djela na štetu članice obitelji

Slika /PU_ZG/ilustracije/logo PUZ.JPG

Teško ju ozlijedio, a nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje, nasilje u obitelji, teška tjelesna ozljeda, protupravno oduzimanje slobode na štetu 43-godišnje članice obitelji.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni od travnja 2023. godine na području Svetog Ivana Zeline, verbalno zlostavljao članicu obitelji, vrijeđao i omalovažavao raznim pogrdnim riječima, da bi od rujna 2023. godine počeo i fizički zlostavljati te verbalno prijetiti. Sumnja se je potom sredinom veljače 2024. godine nazvao oštećenu na mobitel i tražio da se nađu kako bi se u miru razišli, oštećena je povjerovala u njegovu priču i došla na dogovoreno mjesto. Nakon što je ušla u njegovo vozilo, odmah kada je krenuo vozilom, osumnjičeni je počeo s prijetnjama koje su kod oštećene izazvale strah za vlastiti život. Nakon kraće vožnje, u šumi je zaustavio vozilo te ju fizički napao i teško ozlijedio. Potom ju je, sumnja se, odvezao na njegovu adresu prebivališta te joj protupravno oduzeo slobodu. Sljedećeg dana, oštećena je uspjela pobjeći te zatražiti liječničku pomoć i pomoć policije.
 
Osumnjičeni je uhićen i priveden u prostoje policije na kriminalističko istraživanje. Sumnja se da je osumnjičeni počinio kaznena djela na njenu štetu koje su kod oštećene izazvale snažan osjećaj straha za njen život.
 
Oštećenoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog muškarca predali pritvorskom nadzorniku dok su posebno izvješće podnijeli Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica