Osumnjičen zbog više kaznenih djela

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad  maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela i to „Računalna prijevara” „Teške krađe“ te dva kaznena djela „Krađa“.

Sumnja se da je osumnjičeni počinio kazneno djelo „Računalna prijevara” opisano u čl. 271. st. 1. Kaznenog zakona, na način da je 20. svibnja 2023. godine nalazeći se u društvu sa četvoricom muškaraca i oštećenim u jednom trenutku čuo PIN kartice koji je tada zapisao u svoj mobilni telefon, da bi nakon navedenog, iskoristio nepažnju oštećenog, otišao do njegovog osobnog automobila marke Toyota zagrebačkih registarskih oznaka te iz novčanika otuđio bankovnu karticu. Tada je ukradenu karticu neovlašteno koristio uporabom PIN broja i počinio više transakcija podizanja gotovine na bankomatima te kupio razne artikle koristeći bankovnu karticu oštećenog, oštetivši ga za ukupan iznos od 2.689 eura.

Sumnja se da je krajem srpnja i početkom kolovoza 2023. godine  u Ivanić-Gradu u Ulici Ivana Šveara, provalio u kuću iz koje je otuđio nakit, novac, dva televizora, mobitel, kameru, više satova, raznih parfema i alkoholnih pića kojom prilikom je oštetio 19-godišnjaka za oko 40.000 eura.  
      
Također, sumnja se da je krajem listopada 2023. godine iz hodnika u prizemlju stambene zgrade u Ivanić-Gradu u Ulici ruža s ciljem prisvajanja tuđe pokretne stvari otuđio bicikl marke „TRACK Marlin". Nakon par dana, pronađen je ukradeni bicikl te vraćen vlasnici.

Početkom siječnja 2024. godine u popodnevnim satima u Ivanić-Gradu na Trgu Vladimira Nazora, sumnja se da je u trgovini s polica otuđio sedam parfema i pobjegao.

Materijalna šteta iznosi oko 42.875 eura.

Po završenom kriminalistikom istraživanju podnijeto je posebno izviješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Bjelovaru.
 

Stranica