Osumnjičene osobe prijavljene zbog razbojničke krađe i razbojništva

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Razbojništvo“ i kaznenog djela „Razbojničke krađe“ koju je počinio s osumnjičenom 36-godišnjakinjom.
 
Osumnjičeni 42-godišnjak i 36-godišnjakinja su 19. rujna 2023. godine oko 9.30 sati zajedno došli do trgovine u Ulici Malešnica  te je 36-godišnjakinja stavljala prehrambene proizvode u torbu. Navedeno je uočio 58-godišnji zaposlenik trgovine te je pokušao zaustaviti osumnjičenu u njezinoj namjeri i uzeo joj torbu. Tada je osumnjičeni 42-godišnjak fizički napao zaposlenika i istrgnuo mu torbu iz ruku, a na izlasku iz trgovine zastao je kod blagajne i otuđio još proizvoda. Materijalna šteta je neutvrđena, manja.
 
Također se sumnja da je 42-godišnjak 3. listopada 2023. godine pozvao 43-godišnjeg poznanika zbog prijevoza, koji je došao na mjesto dogovora sa svojim vozilom. Osumnjičeni je tada ušao u vozilo, uzeo novac i ključ vozila te verbalno napao oštećenog. Nakon što su izašli iz vozila fizički su se sukobili da bi u jednom trenutku osumnjičeni metalnom palicom napao oštećenog 43-godišnjaka i potom se udaljio.
 
Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelom iznosi 25 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenih osoba podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica