Osumnjičene za krađe

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auti 6.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakinjom i maloljetnicom zbog sumnje da su zajedno počinile pet kaznenih djela „Krađa“

Naime, sumnja se da su osumnjičene u studenom i prosincu 2019. godine počinile tri kaznena djela na način da su u dva navrata iskoristile gužvu u tramvaju te oštećenima otuđile novčanike iz torbi te u jednom slučaju na ulici dok je oštećena hodala ulicom. Također se sumnja da su i ove godine, u listopadu i studenom počinile dvije krađe, jednu u tramvaju te jednu u trgovačkom centru. U svim slučajevima jedna od osumnjičenih bi tijelom prikrivala drugu od pogleda drugih građana, no u počinjenju kaznenog djela u tramvaju 9. studenog oko 13 sati na Trgu kralja Tomislava su je ipak uočili policijski službenici i doveli ih u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 3500 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica