Osumnjičene za krađu u tramvaju

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakinjom, 22-godišnjakinjom i jednom maloljetnom ženskom osobom  zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krađa“, dok je maloljetna ženska osoba počinila i kazneno djelo „ Računalna prijevara“ koje je ostalo u pokušaju.

Sumnja se da su osumnjičene početkom lipnja 2021. godine s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi,  u popodnevnim satima se vozile tramvajem na relaciji Držićeva-Šubićeva, potom su prišle 81-godišnjakinji kojoj su 30 i 22-godišnjakinja obraćale pozornost postavljajući joj razna pitanja, a što je maloljetnica iskoristila te joj iz torbe otuđila novčanik nakon čega su se počiniteljice udaljile iz tramvaja.
 
Nadalje se sumnja da je maloljetnica s bankovnom karticom koja se je nalazila u novčaniku na obližnjem bankomatu pokušala podignuti određeni novčani iznos, ali u istom nije uspjela.
 
Materijalna šteta iznosi oko 600 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.  

Stranica