Osumnjičeni za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Slika PU_ZG/slike/MUP/promet_policija_razno/policajac3.jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 26-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215 st. 1 u svezi čl. 222 KZ-a.

Sumnja se da je 7. srpnja 2018. oko 23.25 sati, nakon završetka nogometne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva između reprezentacija Hrvatske i Rusije u Tkalčićevoj ulici, u neposrednoj blizini terase fast fooda na kojoj se u tom trenutku nalazilo više osoba, osumnjičeni 27-godišnjak otvorenim plamenom upaljača zapalio fitilj najvjerojatnije petarde, koju je u ruci držao 26-godišnjak. Potom ju je sumnjičeni 27-godišnjak poklopio metalnom posudom na kolniku, a nakon eksplozije krhotine metalne posude su pogodile 20-godišnjaka i teško ga ozlijedile. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Ovim putem zahvaljujemo građanima na dostavljenim informacijama koje su doprinijele identifikaciji osumnjičenih kao i medijima na objavi fotografija.   



Pisane vijesti