Osumnjičeni za dvije provale

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom i jednom za sad nepoznatom muškom osobom zbog sumnje u počinjenje dva kaznenog djela „Teška krađa“ od kojih je jedno u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da su osumnjičeni 22. siječnja prema prethodnom dogovoru s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi na području Vukomerca u Prodanskoj ulici, prišli skladišnom prostoru trgovačkog društva, a potom nasilno pokušali otvoriti vrata skladišta, dok su zatim odustali od daljnje namjere.
 
Također se sumnja da su potom otišli do obližnjeg obiteljskog dvorišta di su također pokušali nasilno otvoriti vrata ostave, da bi na posljetku provalili u obiteljsku kuću i otuđili odjevni predmet.
 
Policijski službenici odmah po zaprimljenoj obavijesti o provali, došli su na mjesto događaja, te su svojom brzom reakcijom prilikom bijega iz kuće uz uporabu sredstava prisile uhitili 38-godišnjaka, a potom ga priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, dok se je drugi počinitelj udaljio.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 200 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica