Osumnjičeni za iznudu u pokušaju

Slika /PU_ZG/slike/MUP/promet_policija_razno/prometna5.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom i 34-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iznude u pokušaju.

FOTO: Ilustracija

Temeljem sumnje da su 45-godišnjak i 34-godišnjak, u zajedničkom dogovoru a ujedno i s dogovorenom namjerom da silom i prijetnjom naplate nepostojeće financijsko traženje od oštećenog 53-godišnjaka, u rujnu prošle godine stariji osumnjičenik je mlađem dao broj mobitela oštećenog. Tada su dogovorili sadržaje poruka, prijetećeg karaktera, koje je kasnije od rujna 2018. godine do siječanja 2019. godine, mlađi osumnjičenik konstantno slao oštećenom na mobitel tražeći od njega plaćanje nepostojećeg duga starijem osumnjičeniku.
 
Kroz poruke, od oštećenog je zatražena uplata novčanih sredstava temeljem nepostojećeg duga zajedno s prijetnjama upućenim njegovim članovima obitelji, da bi uskoro uslijedio i poziv s konkretnim informacijama kako i gdje uplatiti novčani iznos nešto veći od 3 000 eura.
 
Dan nakon poziva, u prosincu 2018. godine,  osumnjičeni su se dogovorili da dođu na kućnu adresu oštećenog , a što su i učinili, te se u blizini zadržali duže vrijeme s ciljem da ih oštećeni vidi s namjerom zastrašivanja, a u čemu su i uspjeli s obzirom da je njihovo prisustvo kod njega izazvalo strah za njegov život i život njegove obitelji.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja stariji osumnjičenik predan je pritvorskom nadzorniku, drugi osumnjičenik je trenutno nedostupan, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom Općinskom odvjetništvu.

Stranica