Osumnjičeni za krađu odjeće u trgovačkom centru


 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 33 i 37 godina zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo „Krađa“ dok je 37-godišnjak sam počinio još jedno takvo kazneno djelo.
 
Sumnja se da su 6. veljače 2021. godine oko 13.55 sati, prema prethodnom dogovoru i u namjeri da protupravno prisvoje tuđu pokretnu stvar, došli u trgovački centar u Ulici Alfreda Nobela u mjestu Sop. Zajedno su, sumnja se, ušli u jednu od trgovina, a potom u pogodnom trenutku iskoristili nepažnju i zauzetost zaposlenika te otuđili odjevni predmet. Naime, sumnja se da je 33-godišnjak s izložbenih polica otuđio jednu jaknu i predao ju 37-godišnjaku nakon čega je izašao iz trgovine, dok je 37-godišnjak jaknu potom sakrio u unutrašnjost svoje jakne u koju je bio odjeven te se također dao u bijeg. Na izlazu iz trgovačkog centra osumnjičeni 37-godišnjak je, sumnja se, otuđenu jaknu potom predao 33-godišnjaku te se sam vratio u krug trgovačkog centra.
S istom namjerom kao u prethodnom slučaju ušao je u jednu od u trgovina, a zatim iskoristio nepažnju i zauzetost zaposlenika te s prodajnih polica otuđio jednu jaknu. I ovaj put je, sumnja se, otuđenu jaknu sakrio ispod one u koju je tada bio odjeven te se potom dao u bijeg.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 4.100 kuna.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok se obojica od ranije već nalaze u zatvoru.

Stranica