Osumnjičeni za krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja

Slika /PU_ZG/slike/MUP/RAZNO/logo_puz_300x200.jpg
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe starosti 56 i 62 godine i jednom ženskom osobom starosti 59 godina zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“ od čega je 62-godišnjak sam počinio kazneno djelo „ Ovjeravanje neistinitog sadržaja“.
 
Naime, sumnja se da su osumnjičeni (59 i 62) tijekom rujna 2015. godine izradili lažni Zapisnik izvanredne sjednice skupštine udruge iz Zagreba, a koji se vodi kao službena knjiga na temelju zakona, iako su znali da se sjednica nije održala, ujedno i navodeći da su na sjednici sudjelovali predstavnici raznih udruga. Zapisnik je potpisala 59-godišnjakinja u svojstvu zapisničarke, a 56-godišnjak u svojstvu predsjedavajućeg, a sve to s ciljem kako bi se navedeni Zapisnik i u njemu sadržane odluke upotrijebile u postupku promjene statuta udruge kada je gradskom uredu podnijet zahtjev za upis promjena u registar udruga.
 
Dana 14. veljače 2016. godine, osumnjičena je prilikom održavanja redovne sjednice godišnje sjednice Skupštine udruge obmanula sudionike sjednice da potpisuju popis prisutnih, iako je popis sačinjen radi prikrivanja sjednice Skupštine, o kojoj je sačinjen Zapisnik s izvanredne sjednice Skupštine koja je održana 13. rujna 2015. godine.
 
Nadalje, 62-godišnjak je tijekom rujna 2015. godine znajući da je Zapisnik lažna isprava, izradio drugu lažnu ispravu potpunog teksta statuta, kako bi se tako sačinjena isprava statuta registrirala u registru udruga.
 
Također, osumnjičeni (62) je podnio zahtjev za upis promjena u registar udruga, uz koji je priložio lažne isprave Zapisnika čime je doveo to tijelo u zabludu o vjerodostojnosti isprave. Povodom navedenog zahtjeva se odobrava upis promjena ciljeva, djelatnost statuta i upis likvidatora udruge te ovjerava neistiniti statut. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica