Osumnjičeni za oštećenje tuđe stvari, pokušaj teške tjelesne ozljede i poticanje

Slika PU_ZG/slike/MUP/uhicenik/lisice01.jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici V. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 22-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo oštećenje tuđe stvari i pokušaj teške tjelesne ozljede te nad 42-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja.

Sumnja se da su 21-godišnjak i 22-godišnjak u ponedjeljak, 30. srpnja oko 21.25 sati prema unaprijed stvorenoj namjeri da teško ozlijede oštećenog 36-godišnjaka, a uz poticanje 42-godišnjaka došli do ugostiteljskog objekta na adresi u Zagrebu u Ulici Jakova Gotovca. Vidjevši oštećenog unutar objekta 22-godišnjak je uzeo pepeljaru sa stola te ju bacio prema oštećenom, ali je pogodio zid.

Osumnjičeni 21-godišnjak i 22-godišnjak su nastavili s terase prema oštećenom bacati pepeljare, boce i druge predmete sa stolova, uslijed čega su oštetili vrata. Oštećeni je nakon toga zajedno s ostalim gostima pokušao izgurati osumnjičene s terase, no osumnjičeni su i dalje nastavili bacati predmete od kojih je jedan pogodio stakleni izlog, a 21-godišnjak je s čekićem udario oštećenog i lakše ga ozlijedio.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 21-godišnjak i 22-godišnjak dovedeni su pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu. Protiv 42-godišnjaka podneseno je redovnim putem posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.



Pisane vijesti