Osumnjičeni za pokušaj prijevare i krivotvorenje isprave

Slika /PU_ZG/ilustracije/pol autic 3.jpg

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom i dvoje državljana Republike Srbije (48,47) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „ Prijevara“ u pokušaju i kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se osumnjičeni 29-godišnjak s ciljem pribavljanja sebi ili drugom znatne nepripadajuće materijalne dobiti, po prethodnom dogovoru s osumnjičenima (48, 47),  početkom srpnja dva puta sastao u hotelu na području Sesveta, gdje je prvog dana osumnjičenom 48-godišnjaku najvjerojatnije dao krivotvorenu osobnu iskaznicu na ime odgovorne osobe trgovačkog društva iz Zagreba.
 
Nadalje, sljedećeg dana, također u istom hotelu, osumnjičenom 47-godišnjaku je predao veću torbu, sve s namjerom da osumnjičeni (48,47) u poslovnici banke na području Zagreba, s poslovnog računa trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, neosnovano podignu novčani iznos od 11.000.000,00 kuna.
 
Nadalje, osumnjičeni 48-godišnjak i 47-godišnjak zajedno su došli do poslovnice banke, gdje je jedan ušao unutra dok je drugi čekao vani, tom prilikom su zaposlenice banke posumnjale u podizanje veće količine novca te o tome obavijestile policijske službenike.

FOTO: Ilustracija
           
 

Stranica