Osumnjičeni za prijevare, krivotvorenja isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja

Slika PU_ZG/slike/MUP/uhicenik05.jpg

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom, 56-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela krivotvorenja isprave, prijevare i ovjeravanja neistinitog sadržaja na štetu dvije pravne osobe. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni krivotvorili bjanko zadužnicu na ukupni iznos od 3 000 000 kuna, nakon čega su tu bjanko zadužnicu predali FINA-i kako bi s poslovnog računa jednog trgovačkog društva na poslovni račun trgovačkog društva jednog od osumnjičenika prebacili novčani iznos od 785 255 kuna. Nakon što je vlasnik tog društva ustanovio da mu novci sa poslovnih računa odlaze na račun tvrtke s kojom nikada nije poslovao, događaj je prijavio policiji te je započeto krim. istraživanje. Isto tako 56-godišnjak je sam na isti način s drugog trgovačkog društva namjeravao podignuti novčani iznos od 100 000 kuna naplatom krivotvorene bjanko zadužnice, a kada je vlasnik te tvrtke također ustanovio da mu s računa tvrtke nedostaje novac na ime tvrtke s kojom nikada nije poslovao, događaj je prijavio policijskim službenicima.  Osumnjičeni 22-godišnjak i 36-godišnjak su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku te je protiv istih Općinskom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.  

Foto: Ilustracija 

 

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom, 56-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili  kaznena djela krivotvorenja isprave, prijevare i ovjeravanja neistinitog sadržaja na štetu dvije pravne osobe.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni krivotvorili bjanko zadužnicu na ukupni iznos od 3 000 000 kuna, nakon čega su tu bjanko zadužnicu predali FINA-i kako bi s poslovnog računa jednog trgovačkog društva na poslovni račun trgovačkog društva jednog od osumnjičenika prebacili novčani iznos od  785 255 kuna. Nakon što je vlasnik tog društva ustanovio da mu novci sa poslovnih računa odlaze na račun tvrtke s kojom nikada nije poslovao, događaj je prijavio policiji te je započeto krim. istraživanje.

Isto tako 56-godišnjak je sam na isti način s drugog trgovačkog društva namjeravao podignuti novčani iznos od 100 000 kuna naplatom krivotvorene bjanko zadužnice, a kada je vlasnik te tvrtke također ustanovio da mu s računa tvrtke nedostaje novac na ime tvrtke s kojom nikada nije poslovao, događaj je prijavio policijskim službenicima.  

Osumnjičeni 22-godišnjak i 36-godišnjak su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku  te je protiv istih Općinskom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.



Stranica