Osumnjičeni za prijevare

Slika /PU_ZG/slike/MUP/novac/novac1.jpg
FOTO: Ilustracija
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i 57-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Prijevara“.
 
Sumnja se da je 46-godišnjak počinio kazneno djelo „Prijevara“ na način da je kao djelatnik trgovačkog društva iz Zagreba, s ciljem da pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica da stanuje na adresi izvan grada Zagreba, doveo u zabludu odgovorne osobe trgovačkog društva tako da je u više navrata dostavio potvrde autoprijevoznika i potvrdu o prijavi boravišta te izjavu kojom, pod materijalnom i kaznenom odgovornošću, potvrđuje da prebiva na toj adresi te da svaki dan putuje na posao i s posla navedenim autoprijevoznicima. Takvim lažnim prikazivanjem činjenica naveo je trgovačko društvo da mu u razdoblju od siječnja 2009. godine do kraja ožujka 2018. godine na ime naknade vanjskog prijevoza, isplate novčanu naknadu od oko 128.000 kuna, iako je stvarno prebivao na području grada Zagreba. U istom vremenskom razdoblju stekao je i protupravnu imovinsku korist kao razliku u obračunu prireza u ukupnom od oko 5750 kuna.
 
Također, sumnja se da je i 57-godišnjakinja počinila kazneno djelo „Prijevara“ na način da je kao djelatnica trgovačkog društva iz Zagreba, s ciljem da si pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica da stanuje na adresi u mjestu izvan grada Zagreba, dovela u zabludu odgovorne osobe trgovačkog društva na način da je u više navrata dostavila potvrde autoprijevoznika te izjavu kojom pod materijalnom i kaznenom odgovornošću potvrđuje da prebiva na toj adresi te da svaki dan putuje na posao i s posla autoprijevoznicima. Takvim lažnim prikazivanjem činjenica navela je trgovačko društvo da joj u razdoblju od studenog 2009. godine do kraja veljače 2014. godine na ime naknade vanjskog prijevoza isplate ukupnu novčanu naknadu u iznosu od oko 69.000 kuna, iako je stvarno prebivala na području grada Zagreba. Isto tako, stekla je i protupravnu imovinsku korist kao razliku u obračunu prireza u ukupnom iznosu od oko 5750 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica