Osumnjičeni za prostituciju

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom i 37-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prostitucija“. 

Sumnja se kako su počinili više kaznenih djela prostitucije na štetu više ženskih osoba, na način da su prema unaprijed stvorenoj namjeri da za sebe i drugoga pribave nepripadnu imovinsku ili drugu korist, negdje od 26. lipnja 2019. do 18. srpnja 2019. godine mamili, vrbovali i poticali ženske osobe da se radi stjecanja nepripadne materijalne ili druge koristi, bave pružanjem spolnih usluga uz novčanu naknadu u stanovima na području Zagreba.

Osumnjičeni su putem oglasnika objavljivali oglase kojima se traže ženske osobe za pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu, pod krinkom pružanja usluga opuštajućih i erotskih masaža, nakon čega su sa zainteresiranim ženskim osobama dogovarali uvjete pod kojima će pružati spolnu uslugu, obećavajući im zaradu te su putem oglasa na internetu objavili veći broj oglasa pod raznim korisničkim imenima kojima su oglašavali pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu. Na objavljene brojeve telefona su se javljale oštećene ženske osobe koje su sa zainteresiranim muškim osobama dogovarale vrijeme, mjesto, vrstu i cijenu spolne usluge koje su im pružale, a čime su osumnjičeni pribavili protupravnu imovinsku korist.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je podnijeta kaznena prijava.
 

FOTO: Ilustracija

Stranica