Osumnjičeni za razbojništvo

Slika /PU_ZG/slike/MUP/uhicenik/lisice01.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad  dvije maloljetne osobe zbog osnova sumnje da su počinile kazneno djelo „Razbojništvo“.

 
Sumnja se da je osumnjičeni 25. veljače 2019. godine, nedugo iza ponoći, došao do kioska u Adamićevoj ulici te je 22-godišnjem zaposleniku zaprijetio plastičnim pištoljem i od njega zatražio novac. Nakon što mu je zaposlenik predao novac, počinitelj se trčeći udaljio zajedno sa osumnjičenom koja je za vrijeme cijelog događaja stajala u neposrednoj blizini kioska i pazila hoće li netko prići kiosku.
Nedugo nakon samog događaja, građani koji su se nalazili u ugostiteljskom objektu u Adamićevoj ulici, zamijetili su dvije mlađe osobe koje su ušle u objekt i ponašale se neuobičajeno i sumnjivo. Nakon što su građani saznali da je počinjeno razbojništvo u kiosku, primijetili su da se dvije mlađe osobe udaljuju iz ugostiteljskog objekta i bježe, nakon čega su krenuli za njima te su ih uspjeli zadržati do dolaska policije.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 5000 kuna.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.
 

Stranica