Osumnjičeni za više provala na području Maksimira

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auti 6.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 20 i 24 godina zbog sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem.


Tijekom lipnja 2020. godine dvojica muškaraca su zajedno i dogovoreno, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, sumnja se, provalila u stan u Šulekovoj ulici te u kuće na Laščinskoj cesti i Dugom dolu kada su otuđili novac i nakit.
 
Sumnja se da su isto tako zajedno i dogovoreno, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, u srpnju 2020. godine provalili u stanove u ulicama Franje Pokornyja, Dugi dol i Klanjčić te iz stanova otuđili nakit i novac.
 
Također se sumnja da je u srpnju 2020. godine, 20-godišnjak prema unaprijed stvorenoj namjeri protupravnog pribavljanja imovinske koristi, provalio u stan u Ulici Vjekoslava Babukića te otuđio nakit.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima je neutvrđena, a cijeni se većom.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Stranica