Osumnjičeni za više teških krađa provaljivanjem u vozila te za dvije krađe

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 30-godišnjakinjom zbog sumnje da su zajedno počinili tri kaznena djela „Teška krađa“, dva kaznena djela „Krađa“ dok se za 19-godišnjaka sumnja i da je počinio dva kaznena djela „Krađa“ od kojih je jedna ostala u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da su tijekom 31. kolovoza i 1. rujna 2019. godine na području Medveščaka na različitim lokacijama, na zasad neutvrđeni način, provalili u tri vozila iz kojih su potom otuđili novčanike i dokumente. U istom vremenskom periodu su također na području Medveščaka, došli do tri osobna vozila iz kojih su otuđili novčanike, torbicu, dokumente, romobil i ostalo.
 
Nadalje, sumnja se da je 19-godišnjak između 28. i 29. srpnja 2019. godine na području Medveščaka otuđio bicikl marke „Trek“ koji se nalazio na nosaču osobnog automobila njemačkih nacionalnih oznaka dok je između 20. i 22. kolovoza 2019. godine došao do parkiranog vozila u kojem je razbacao stvari te oštetio unutrašnjost automobila ne otuđivši ništa.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima  iznosi oko 9100 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno posebno izvješće, dok je 30-godišnjakinja zasad nedostupna.

Stranica