Otkriven mladić koji je po parfumerijama po Zagrebu otuđio 107 parfema

Slika /PU_ZG/ilustracije/FOTO- Ilustracija PUZ.jpg

Otuđene parfeme skrivao pod jaknu, spremao u vrećicu i bježao kako ne bi bio otkriven

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krađa“, „Teška krađa“ i „Razbojnička krađa“.
 
Sumnja se da je osumnjičeni muškarac od kraja siječnja do sredine svibnja na području Črnomerca, Maksimira, Dubrave, Trešnjevke i Trnja počinio ukupno 27 kaznenih djela, od čega 25 kaznenih djela „Krađa“, jedno kazneno djelo „Teška krađa“ i jedno kazneno djelo „Razbojnička krađa“ na štetu parfumerija i automat klubova.
 
Sumnja se da je od 1. travnja do 3. svibnja na području Maksimira s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio kazneno djelo Razbojnička krađa na način da je s police skinuo i otuđio četiri parfema i krenuo prema izlazu. Kada ga je uočila, 55-godišnja zaposlenica krenula je za njim te ga sustigla i primila za ruke, no on ju je udario po rukama te se na taj način istrgnuo i pobjegao. Osumnjičeni je, također počinio ukupno šest kaznenih djela krađa na štetu dva automat kluba na način da je prišao prostoru koji koriste zaposlenici te u jednom otuđio novčanik s novcem a u drugom prišao sefu te iz njega otuđio novac. Nadalje je, također na Maksimiru ušao u četiri parfumerije, prišao polici s parfemima te otuđio ukupno 20 parfema na način da ih je kako bi s njima pobjegao spremio u vrećicu, sakrio pod jaknu ili držao u rukama.
 
Sumnja se da je ujedno, na području Črnomerca od 14. listopada 2023. do 19. travnja 2024. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio ukupno sedam kaznenih djela krađa na štetu parfumerija, na način da je s polica uzeo parfeme, sakrio ih pod jaknu ili nosio u rukama i pobjegao te na taj način otuđio ukupno 34 parfema.
 
Potom je, sumnja se osumnjičeni od početka veljače do sredine svibnja na području Dubrave s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio ukupno 11 kaznenih djela krađa na štetu 11 parfumerija u kojima je otuđio ukupno 42 parfema, na način da je prišao policama na kojima su se nalazili, uzimao ih te bježao noseći ih rukama.
 
Isto tako i na području Trešnjevke, sumnja se, krajem ožujka, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio jedno kazneno djelo krađa na štetu parfumerije, na način da je otuđio četiri parfema koje je sakrio ispod jakne i pobjegao.
 
Idućeg mjeseca, odnosno početkom travnja na području Trnja, počinio je kazneno djelo teška krađa, na štetu parfumerije, na način da je s police otuđio tri parfema s kojima je nakon što ga je uočila 27-godišnja zaposlenica te pokušala zaustaviti otrgnuo joj se iz ruku i pobjegao.
 
Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 19200 eura.
 
Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog su muškarca policijski službenici Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu dostavili posebno izvješće te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica