Otuđio bicikl i na gradskom groblju

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Na području Medveščaka otuđio četiri bicikla te provalio u dva samoposlužna aparata za napitke

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela „Krađa“ i jedno kazneno djelo „Teška krađa“ provaljivanjem.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni od 31. svibnja do 6. prosinca 2021. godine na području Medveščaka, neovisno o dobu dana, s unaprijed stvorenom namjerom protupravnog oduzimanja tuđe pokretne stvari, u četiri navrata došao do obrazovne ustanove, trgovine, stambene zgrade i gradskog groblja gdje je prilazio parkiranim biciklima s ciljem da ih otuđi. Prikladnim alatom bi presjekao zaštitnu sajlu kojim su bili vezani da bi se potom s otuđenim biciklom dao u bijeg.
 
Nadalje se sumnja, da je krajem listopada 2021. godine u jutarnjim satima u Ulici kneza Branimira i ovaj put s unaprijed stvorenom namjerom protupravnog oduzimanja tuđe pokretne stvari, došao do gradilišta gdje je u prizemlju zgrade u izgradnji, došao do dva samoposlužna aparata za napitke te na njima obio lokote kako bi se domogao novca.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 20.800 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.  
      

Stranica