Petero osumnjičenih za krađe novčanika i podizanje novca s bankomata

Slika /PU_ZG/ilustracije/logo PUZ.JPG

Žrtve su nalazili na ulicama pa čak i u hotelu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom, 22-godišnjakinjom, 20-godišnjakinjom te jednom muškom i ženskom za sada nepoznatom osobom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Krađa“ i tri kaznena djela „Računalna prijevara“  od kojih su dva produljena kaznena djela.
 
Naime, sumnja se da su osumnjičeni tijekom veljače i studenog 2020. godine počinili ukupno četiri kaznena djela u raznim kombinacija na području Medveščaka, a prema prethodnoj stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, prilazili bi oštećenim osobama u hotelu ili na ulici da bi potom na različite načine nastojali odvući njihovu pozornost otuđivši im novčanike i novac ili bi na drugi način dolazili do njihovih bankovnih kartica s kojih bi podizali određene novčane iznose na bankomatima dok su im neke transakcije odbijene od strane banaka.
 
Također se sumnja da su 24-godišnjak i za sad nepoznati počinitelj sredinom siječnja 2021. godine na području Medveščaka, s istom namjerom na ulici prišli oštećenoj te iskoristili njezinu nepažnju otuđivši joj novčanik, da bi potom na bankomatu s otuđenim bankovnim karticama podigli novac dok su im neke transakcije također odbije.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 17.200 kuna
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica