Pod ozbiljnom prijetnjom za život, pokazujući pištolj od 53-godišnjaka pokušao iznuditi više stotina tisuća kuna

Slika /PU_ZG/ilustracije/grb na rukavu.jpg

Osumnjičeni zahtijevao predaju novca i svake naredne godine

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Iznuda“ u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanje nepripadajuće imovinske koristi sredinom srpnja 2022. godine stupio u kontakt sa oštećenim 53-godišnjakom da bi mu potom poslao više poruka  uznemirujućeg sadržaja pritom inzistirajući na sastanku.
 
Nekoliko dana kasnije sastanka se uistinu i dogodio u jednom ugostiteljskom objektu na području Medveščaka te je osumnjičeni s onim istim ciljem ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, ozbiljnom prijetnjom za život,  od 53-godišnjaka zahtijevao da u narednom periodu pribavi više stotina tisuća kuna koje će predati.
 
Tu nije bio kraj zahtjeva osumnjičenog te je tako pokazujući pištolj koji je imao sa sobom priopćio oštećenom da će morati i svake naredne godine predavati po nekoliko desetaka tisuća kuna.
 
Takvo ponašanje je kod 53-godišnjaka izazvalo strah i bojazan kako za vlastiti život tako i za život obitelji.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica