Pod utjecajem alkohola i bez vozačke sudjelovao u prometnoj nesreći

U subotu, 21. rujna oko 15.20 sati 28-godišnjak je za vrijeme dok je u krvi imao alkohola od 1,70 g/kg, upravljao sobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se kolnikom Međuričke ulice u smjeru zapada. Dolaskom do kućnog broja 4 Dankovečke ulice nije svoje vozilo u kretanju držao na sredini obilježene prometne trake iz kojeg je razloga prešao s vozilom na lijevu stranu kolnika odnosno prema južnom rubu kolnika. Tom je prilikom prednjim lijevim dijelom vozila naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak, a kretao se Međuričkom ulicom u smjeru istoka te je u trenutku prometne nesreće zaustavio svoje vozilo uz južni rub kolnika radi propuštanja vozila koje se parkiralo. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.
 
Daljnjim provjerama je utvrđeno kako je 28-godišnjak vozilom upravljao prije stjecanja prava upravljanja vozilima bilo koje kategorije.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 28-godišnjak je prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 21.3000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica