Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U subotu 31. kolovoza oko 6.20 sati, 36-godišnji strani državljanin upravljao je osobnim automobilom austrijskih nacionalnih registarskih oznaka kolnikom Palmotićeve ulice u juga.
 
Dolaskom do raskrižja s Ulicom Pavla Hatza, nije zaustavio vozilo kada je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svijetlo već je nastavio vožnju te ušao u raskrižje i naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 47-godišnjakinja u smjeru istoka, a u trenutku nesreće za njezin smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svijetla. Na vozilo 36-godišnjaka potom je naletio osobni automobil splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak, a koji je u trenutku nesreće ušao u raskrižje na znak zelenog svijetla.
 
U prometnoj nesreći 47-godišnja vozačica lakše je ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.
 
Obavljenim alkotestiranjem 36-godišnjaka utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu od 1,20 g/kg.
 
Vozač je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2240 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 3 mjeseca.

Stranica