Pojačani nadzor prometa usklađen sa akcijama Europske unije, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

Slika PU_ZG/slike/MUP/POJAS.jpg

Akciju je na terenu provodio 61policijski službenik iz I. i II. postaje prometne policije te mješovitih policijskih postaja iz ''Prstena'' tijekom koje je utvrđeno 610prometnih prekršaja, od čega je 206 prekršaja prema zadacima akcijei to: 174prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece u vozilu te 32prekršaja nepropisne uporabe mobitela u vožnji.  

 
Foto: Ilustracija
 
Akciju je na terenu provodio 61 policijski službenik iz I. i II. postaje prometne policije te mješovitih policijskih postaja iz ''Prstena'' tijekom koje je utvrđeno 610 prometnih prekršaja, od čega je 206 prekršaja prema zadacima akcije i to: 174 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece u vozilu te 32 prekršaja nepropisne uporabe mobitela u vožnji.
 
U razdoblju od 7. do 13. ožujka 2011. godine, kroz redovnu službu prioritetno su nadzirani i sankcionirani ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Osim prema vozaču i putniku na prednjem sjedalu, mjere su poduzimane i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila.
 
U navedenom razdoblju utvrđeno je ukupno 3805 prometnih prekršaja, od čega su 528 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece u vozilu.
 
Neposredan nadzor provedbe planiranih aktivnosti na terenu proveli su policijski službenici Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke.
 
S obzirom na ukupan broj poduzetih mjera i broj prometnih nesreća u vrijeme održavanja akcije, možemo reći da je akcija uspješno provedena.


Stranica