Pojačanim nadzorom vozila i vozača utvrđeni prekršaji vozača osobnih vozila

Slika /PU_ZG/ilustracije/motociklist VG.jpg

Trojica vozača kažnjeni zbog prometnih prekršaja, jednom izrečena i zaštitna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti-alkoholizma    

FOTO: Ilustracija
 
U nedjelju, 19. ožujka oko 2 sata, 22-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Heinzelovom ulicom u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Planinskom ulicom, vozač je prošao na crveno svijetlo na semaforu nakon čega su zaustavili policijski službenici. Alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,38 g/kg. Sljedećeg dana, na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu nesavjesni vozač je proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.810 eura, izrečena mu je zaštitna mjera upravljanja vozilima „B“ kategorije  u trajanju od mjesec dana te zaštitna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti-alkoholizma.
 
U subotu, 18. ožujka oko 20 sati u Zagrebu, Novoselečki put dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila te je nastala materijalna šteta. Obavljenom kontrolom kod 38-godišnjeg vozača je utvrđeno da je upravljao vozilom dok je organizmu imao 1,89 g/kg alkohola. Vozač je uhićen te sljedećeg dana uz optužni prijedlog doveden na sud. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu vozaču je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 1.510 eura.
 
U petak, 17. ožujka oko 19.45 sati na raskrižju Lopudske i Ulice grada Vukovara u Zagrebu, zaustavljen je osobni automobil osječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 43-godišnjak. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 0,55 g/kg u organizmu i za vrijeme zabrane upravljanja vozilom. Nakon obavljene kontrole, vozač je uhićen i prevezen u Jedinicu za zadržavanje i prepratu. Sljedećeg dana, na  Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu vozač je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.840 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

Stranica