Pokušaj razbojništva i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u Dubravi

Ovo krim istraživanje proveo je Odjel općeg kriminaliteta nad 24-godišnjim muškarcem zbog osnova sumnje da je počinio navedena dva kaznena djela nad dvojicom muškaraca (1957. i 1978.). Osumnjičeni je 29. listopada prošle godine, u namjeri da otuđi i pribavi protupravnu imovinsku korist, došao do zlatarnice u Ulici Dubrava, maskirao se i naoružan pištoljem ušao unutra. U zlatarnici su, u stražnjoj prostoriji, bila dvojica muškaraca i mlađi je izašao u prodajni prostor te se počeo naguravati s osumnjičenim koji je krenuo bježati. Uspio se osloboditi i ispaliti jedan hitac u strop čime je doveo u opasnost živote ranije spomenute dvojice muškaraca.  Zatim je, ništa ne uspjevši otuđiti, pobjegao do automobila kojim je došao u blizinu zlatarne; odvezao se tim mercedesom nepripadajućih registracija do Dumovca gdje ga je zapalio i napustio mjesto događaja. Osumnjičeni je nakon krim istraživanja, 17. svibnja, predan pritvorskom nadzorniku, a posebno je izvješće dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.  

Ovo krim istraživanje proveo je Odjel općeg kriminaliteta nad 24-godišnjim muškarcem zbog osnova sumnje da je počinio navedena dva kaznena djela nad dvojicom muškaraca (1957. i 1978.).

Osumnjičeni je 29. listopada prošle godine, u namjeri da otuđi i pribavi protupravnu imovinsku korist, došao do zlatarnice u Ulici Dubrava, maskirao se i naoružan pištoljem ušao unutra. U zlatarnici su, u stražnjoj prostoriji, bila dvojica muškaraca i mlađi je izašao u prodajni prostor te se počeo naguravati s osumnjičenim koji je krenuo bježati. Uspio se osloboditi i ispaliti jedan hitac u strop čime je doveo u opasnost živote ranije spomenute dvojice muškaraca.  

Zatim je, ništa ne uspjevši otuđiti, pobjegao do automobila kojim je došao u blizinu zlatarne; odvezao se tim mercedesom nepripadajućih registracija do Dumovca gdje ga je zapalio i napustio mjesto događaja.

Osumnjičeni je nakon krim istraživanja, 17. svibnja, predan pritvorskom nadzorniku, a posebno je izvješće dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.



Stranica