Pokušale provaliti u stan dok je građanin bio u tom prostoru

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 1.jpg

Dvije ženske osobe starosti 24 i 23 godine uhitila policija odmah potom

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom i 23-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem, a od kojih je jedno djelo ostalo u pokušaju.
 
Sumnja se da su 29. siječnja 2021. godine oko 12 sati došle u Kamaufovu ulicu te su prema unaprijed stvorenoj namjeri s ciljem oduzimanja tuđe pokretne stvari, ušle u zgradu te provalile u stan 49-godišnjakine i otuđile nakit.
 
Nadalje, sumnja se da su u četvrtak, 7. travnja oko 12 sati došle do stana 62-godišnjaka u Vrbanićevoj ulici, također prema unaprijed stvorenoj namjeri s ciljem oduzimanja tuđe pokretne stvari te uvjerene da u stanu nema nikoga počele provaljivati. Tijekom nasilnog otvaranja ulaznih vrata stana, 37-godišnjak koji se nalazio u stanu ih je otvorio te su osumnjičene odustale od daljnje namjere i dale se u bijeg. Tada je 37-godišnjak o svemu obavijestio policijske službenike koji su uočili osumnjičene, uhitili ih i priveli u službene prostorije.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 1000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica