Policajci iz Centra tražili kradljivca bicikala, uhićen na Trnju

Slika /PU_ZG/slike/MUP/bicikl/bicikli2.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje da je počinio 17 kaznenih djela „Krađa“

Naime, 13. rujna iza ponoći, policijski službenici s Trnja, prilikom redovne kontrole prometa u Budimijevoj ulici, zaustavili su vozilo marke Hyunday Acent kojim je upravljao 19-godišnjak. Odmah po zaustavljanju vozila, dao se u bijeg, svjestan da upravlja bez položenog vozačkog ispita. Policijski su ga službenici sustigli, uhitili i priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici iz Centra, Trnja i Novog Zagreba potvrdili su sumnju da je osumnjičeni tijekom svibnja, lipnja, kolovoza i rujna 2020. godine otuđio ukupno 17 bicikala, na način da je u većini slučajeva prerezao sajlu, neovisno o dobu dana, a nakon čega bi se odvezao na njima i prodavao ih. Bicikli su bili uredno osigurani zaštitnom sajlom ispred bolnice, škola te trgovina, kao i na raznim lokacijama u samom centru grada.
 
Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 78.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanje osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.  

FOTO: Ilustracija

Stranica