Policajci iz Zaprešića pronašli 43 posađene stabljike marihuane od kojih su neke visine i do 270 centimetara

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Listopad/Zaprešić/Foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Posadili sjemenke konoplje te ih zaštitili metalnom žicom i prihranjivali kako bi omogućili njihov rast

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom i 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Sumnja se da su protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u cilju uzgoja i daljnje preprodaje, točno neutvrđenog dana tijekom 2022. godine na području Zaprešića zasadili 43 sjemenke biljke indijske konoplje. Nakon što su zasadili sjemenke, zaštitili su ih tako što su stabljike ograđivali metalnom pletenom žicom visine oko jedan metar. Biljke su nakon sadnje zalijevali i prihranjivali pripravcima za poboljšanje uzgoja i zaštitu bilja koristeći tehničke uređaje za mjerenje vlažnosti kao i razne poljoprivredne alate.
 
Tako su do 4. listopada 2022. godine, sumnja se, uzgojili ukupno 43 stabljike marihuane od kojih je njih 40 bilo visine između 140 i 270 centimetara dok su tri manje stabljike zasađene u plastičnim kantama.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici oduzeli su novac koji je posjedovao 38-godišnjak kod kojeg je pronađena i jedna plastična kutija u kojoj se nalazila marihuana ukupne težine oko 4,32 grama.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su policijski službenici predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Stranica