Policajci s Črnomerca nedugo nakon počinjenja kaznenog djela uočili trojicu muškaraca i priveli ih u službene prostorije na krim istraživanje

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Dvije trgovine bile im meta, kaznenim djelima za koje ih se sumnjiči uzrokovali štetu od oko 93.200 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 21, 30 i 25 godina zbog sumnje da je 30-godišnjak sam počinio kazneno djelo „Teška krađa“ provaljivanjem te sumnje da su u raznim kombinacijama počinili jedno kazneno djelo „Teška krađa“ provaljivanjem te dva kaznena djela „Razbojništvo“ od kojih je jedno ostalo u pokušaju.
 
Sumnja se da su 21-godišnjak i 30-godišnjak, 4. ožujka oko 18.30 sati, prema prethodnom dogovoru s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi došli do trgovine u Ulici Josipa Straganca u Zagrebu u kojoj je potom 21-godišnjak tjelesnom snagom i metalnim bokserom napao 32-godišnjeg zaposlenika da bi potom obojica osumnjičenika zajedno otuđila novac i informatičku opremu.
 
Također se sumnja da su se ovaj put sva trojica osumnjičenih muškaraca zajedno, 15. ožujka oko 19.20 sati, prema prethodnom dogovoru s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi, osobnim automobilom marke VW Passat zagrebačkih registarskih oznaka, dovezli do iste trgovine u Zagrebu u Ulici Josipa Straganca u koju su ušli dok su se unutra nalazili zaposlenik i kupac da bi 21-godišnjak fizički nasrnuo na kupca, nakon čega su se počinitelji te kupac i zaposlenik počeli međusobno naguravati, da bi osumnjičeni tada odustali od daljnje namjere počinjenja kaznenog djela te pobjegli s mjesta događaja u osobnom automobilu u kojem su i došli.
 
Nadalje, sumnja se da je 30-godišnjak 26. veljače 2022. godine oko 22.40 sati na Zagrebačkoj cesti u Zagrebu, s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi došao do trgovine te uporabom podesnog predmeta razbio staklenu stjenku na vratima, ušao u trgovinu te otuđio informatičku opremu.
 
Također se sumnja da su 16. ožujka nekoliko minuta iza ponoći, osobnim automobilom marke VW Passat zagrebačkih registarskih oznaka, ovaj put sva trojica zajedno došli do iste trgovine na Zagrebačkoj cesti u Zagrebu da bi ponovno razbili staklo na vratima trgovine u koju su ušli  te otuđili 11 mobitela, pametni sat, slušalice. Nakon što su se s mjesta događaja udaljili u osobnom automobilu, nedugo potom su ih u Aleji Seljačke bune uočili policijski službenici s Črnomerca i doveli ih u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 93.200 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica